info@m-hesteterapi.dk
20766789

Fuld afbalancering

En fuld afbalancering af din hest indebærer en grundig gennemgang (forundersøgelse), en specialtilpasset massage, ledmobilisering, kranio sakral terapi, brug af activator, journalskrivning samt eventuelle lektier.

Alle mine afbalanceringer er tilpasset den enkelte hest, og lige dennes specifikke behov. Derfor vil der ikke være 2 afbalanceringer der er ens, og fordelingen af de forskellige terapiformer og teknikker vil variere.

Læs mere om de enkelte punkter nedenfor;

 

Grundig gennemgang af hesten

En grundig gennemgang af hesten er vigtigt, for at kunne afbalancere hesten på den bedste og mest effektive måde. Det er også i denne forundersøgelse, at jeg snakker med ejeren om hestens brug, præstationsevne, eventuelle problemstillinger i adfærden eller under rytter, samt hvad der ellers lige er relevant. Når jeg gennemgår hesten vil jeg blandt andet kigge på;

Ganganalyse

Helhedsindtryk

Muskulær analyse

Tjek af stresspunkter

Skeletær analyse

Tjek af triggerpoints

Tjek af mobilitet i hestens krop

Tjek af hud,pels og fascia

Tjek af cerebrospinalvæskens puls

Tjek af kraniepladernes bevægelse

Afbalancering

Efter gennemgangen, ved jeg hvilke af mine teknikker og metoder jeg skal bruge, for at opnå det bedst mulige resultat. Jeg bruger følgende;

Massage

Jeg bruger flere typer af massage, som nævnt nedenfor;

Traditionel MassageHvor jeg bruger forskellige teknikker til at afspænde og løsgøre hestens muskler.
Special massage –  Hvor jeg bruger forskellige teknikker til at løsne bindevæv mellem muskler, samt frigøre fx pain points

TrykpunktsmassageHvor jeg arbejder i muskelgrupper som helhed, frem for alle muskler hver for sig.

 

Kranio Sakral Terapi Hvor jeg bruger meget blide tryk og stræk, til at afspænde hesten via dens autonome nervesystem.  KST er meget meget blidt, selvom det er meget effektivt, og udover at løsne både muskler og skelet, kan jeg via KST også arbejde med kraniepladerne, diafragmaer og cerebrospinalvæsken.

Ledmobilisering – Hvor jeg med meget blide teknikker, korrigerer eventuelle skævheder, samt løsner eventuelle låsninger i skelettet.

OBS. Ledmobilisering er en meget blid metode, og må derfor ikke forveksles med kiropraktik. Ledmobilisering udnytter hestens eget bevægemønster til at afspænde og afbalancere.

Brug af activator – En activator er et lille redskab, som kan finde og løsne de såkaldte ”neurologiske låsninger”, som er for små til at kunne mærkes med fingrene. Activatoren kan derudover også bruges til at korrigere i skelettet, heriblandt ryghvirvler. Brug af Activatoren er en del af afbalanceringen.

Udstrækning – Eventuelle udstræksøvelser, som måtte være relevante for den enkelte hest.

Journalskrivning – Efter endt besøg skrives der journal på hesten, som ejeren efter ønske kan modtage en kopi af. Denne journal indeholder resultaterne fra forundersøgelsen, samt hvilke teknikker der er brugt til hesten.

Rådgivning + Hjemmeøvelser

Ved behov gives der forskellige øvelser og gode råd, dette kan bla. være udstræksøvelser, øvelser under rytter og meget andet.